Nieuwe status functie WhatsApp: Stories!

De nieuwe update is hier: Whatsapp Stories.

Whatsapp heeft nu ook een update gehad met “Whatsapp Stories”. Ditmaal met betrekking tot de status updates. Het werkt ongeveer hetzelfde als de functie van de eerdere platformen bij Instagram en Snapchat, waarvan laatstgenoemde natuurlijk hier als eerste al mee begonnen was. 

Gebruikers kunnen via “Whatsapp status” foto’s, video’s en gifjes gaan versturen. Die kunnen dan door de gebruiker naar eigen gekozen contactpersonen worden verstuurd. Ook is er de mogelijkheid om de verstuurde filmpjes van je contactpersonen te bekijken voor 24 uur lang.

Deze nieuwe toepassing is hier in Nederland nu ook al beschikbaar en diegene die de update al hebben doorgevoerd, zullen links in hun beeld van hun telefoon al een nieuwe button gevonden hebben. Dit is de Whatsapp Stories button.

Whatsapp stories bewerken

Je kunt in de Whatsapp Stories al wel de video’s of foto’s bewerken met emoticons, teksst en tekeningen. Toch is er nog wel iets dat de update nog mist, en dat is het toevoegen van filters.

Dit is bij de voorgangers natuurlijk al wel mogelijk en hier ligt het dus nog wel een beetje op achter maar wie weet mogen we al weer snel een update verwachten met wel filters, voor alle mensen die zo dol graag de welbekende “Doggy-filter” gebruikten.

WhatsApp Stories: Nieuwe statusfunctie update van WhatsApp

Hoe zit dat met de privacy?

En dan natuurlijk de vraag hoe zit dat met de privacy? Als je het dan eindelijk toch een keer wil proberen wil je natuurlijk wel weten hoe het zit. Nou het werkt precies hetzelfde als Snapchat stories en Instagram stories, je maakt een foto, filmpje en bewerkt deze, dan kom je in de lijst en kun je kiezen voor je hele lijst of slechts bepaalde mensen.

Heb je dan gekozen naar wie je het wil versturen, dan verzend je hem en blijft het 24 uur zichtbaar voor de door jou gekozen contactpersoon. Wat al wel uit testen is gebleken is dat allebei de personen het telefoonnummer in hun telefoon hebben moeten staan anders zijn de “stories” niet zichtbaar voor de ander.

Ben je nu ook benieuwd geworden naar de nieuwe update, wacht dan niet en probeer hem uit.  

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.