9 geheime WhatsApp trucjes

Er zijn meer WhatsApp trucjes dan je waarschijnlijk weet. Het is gebruikelijk dat WhatsApp veel functies (onlogisch) wegstopt en ook wanneer er nieuwe functies toegevoegd worden schreeuwen ze dat niet van de daken. Wist jij trouwens dat je belangrijke berichten kunt markeren? Ik niet.. tot nu 😉

Snelkoppelingen naar gesprekken

Helaas alleen mogelijk op Android, maar wel een hele fijne: snelkoppelingen op je beginscherm naar WhatsApp chats. Ideaal als je met bepaalde personen regelmatig Whatsappt zodat je de app niet continu hoeft te openen- en sluiten.

WhatsApp trucjes: WhatsApp snelkoppeling maken

Hoe doe ik het?

Zo maak je een WhatsApp snelkoppeling aan: Houd de naam van de chat ingedrukt waarna een tab zal verschijnen. Je kunt nu op “Snelkoppeling maken” drukken.

Gebruik aangepaste meldingen

Dit is dé oplossing voor vele irritaties. Van sommige personen hoef je niet per se een melding te ontvangen en sommige groep apps lijken wel een bron van spam 😉

WhatsApp trucjes: WhatsApp aangepaste meldingen

Gelukkig kun je in WhatsApp je notificaties en meldingen ver aanpassen zodat je een hoop irritaties bespaard blijven. Je kunt zelf per chat de meldingen compleet dempen!

Klik op de naam van de contactpersoon of de groepsnaam zodat je op de profiel pagina komt. Klik hier op “Aangepaste meldingen”.

Sla datums direct in je agenda op

Het is al een tijdje in WhatsApp te zien, maar bepaalde tijdsbepalingen in chats zijn blauw onderstreept (voorbeeld: vandaag om 10 uur). Als je hierop drukt dan kun je deze datum met tijdstip in 1 druk op je scherm aan je agenda toevoegen.

WhatsApp trucjes: WhatsApp datums opslaan in je agenda in je agenda

Alleen de woorden vandaag, morgen of dagen zoals woensdag werken ook en zijn ook blauw en klik/drukbaar.

Maak een back-up van je chats

Wist je dat je WhatsApp backups kunt maken? Geen zorgen; nooit meer WhatsApp chats kwijtraken dankzij de handige backup functie welke via de cloud werkt.

Hoe werkt dat dan?

Heb je een iPhone, dan kun je automatisch een backup laten maken via iCloud. Dit kan per dag, week of maand. Het is ook mogelijk backups te maken voor specifieke chats die je geselecteerd hebt.

Voor Android gebruikers is het mogelijk een WhatsApp backup te maken via Google Drive

Hoe stel je jouw backup in?

Ga naar het instellingen menu > Chats > Reservekopie maken.

Scherm je berichten af in push berichten

Dit vind ik zelf een hele leuke aangezien ik graag berichten vooraf lees via de push berichten, deze functie was ook totaal nieuw voor mij. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen deze berichten liever afschermen zodat anderen niet (per ongeluk) mee kunnen lezen.

Zo werkt het: Ga naar de instellingen > notificaties en schakel “Toon Voovertoning” uit. Vervolgens zul je de enkel de melding “Bericht van <naam>” zien en zal WhatsApp geopend moeten worden om het bericht te kunnen lezen.

Gebruik WhatsApp Web op je computer/laptop

Hoe makkelijk wil je het hebben; Whatsappen van je computer of laptop! Je activeert WhatsApp web via instellingen op je smartphone onder het kopje “WhatsApp Web”.

Hierna ga je naar web.whatsapp.com via de computer of laptop waar je WhatsApp Web op wilt gebruiken en scan vervolgens de QR code op je computer of laptop scherm. Voila!

Één nadeel; Je smartphone moet in de buurt van je computer blijven.

Stel herinneringen in voor gesprekken

Dit kan voor veel doelen nuttig zijn maar het is vooral een uitkomst voor de lazy people onder ons: herinneringen instellen voor een WhatsApp bericht of gesprek.

Hoe werkt het?

Op de iPhone: Veeg de chat waar je een herinnering aan wilt toevoegen naar rechts (in je chats overzicht in WhatsApp) en markeer als ongelezen. Het blokje blijft nu staan zodat deze telkens als je WhatsApp opent je aandacht trekt.

Ben je een Android gebruiker dan dien je de chat langer ingedrukt te houden.

Style (delen van) je teksten

Sinds een tijdje kun je ook de tekst in je berichten stylen/opmaak geven wat ook nog eens vrij simpel werkt. Een *dik gedrukte tekst maak je zo*. _Liever schuine tekst in je berichten?_ Of wil je wat woorden ~doorstrepen~?

Zet je stem om in tekst

Ben je onderweg en niet in de mogelijkheid om te typen of gewoon wat lui dan is er voor Android gebruikers goed nieuws! WhatsApp op Android heeft namelijk de spraak naar tekst functie; Hou het microfoontje ingedrukt en spreek je bericht in, vervolgens word dit omgezet naar tekst! Easy dus.

Dit zijn 9 “geheime” WhatsApp trucjes, uiteraard gaan we dit lijstje nog aanvullen in de (nabije) toekomst want WhatsApp blijft ons verassen 😉

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.