Wat is WhatsApp?

WhatsApp is niet meer weg te denken uit ons leven. Sinds 2010 is heeft de app in razend tempo aan populariteit gewonnen en SMS zo goed als vervangen. Maar wat is WhatsApp en wat kun je er allemaal mee?

Wat is WhatsApp?

WhatsApp is een chat app voor smartphones en telefoons met een internet verbinding. Het is vergelijkbaar met SMS maar net iets anders.

Gesprekken zijn in de vorm van een chat en je kunt alle eerder verstuurde berichten teruglezen. In plaats van gebruik te maken van een SMS bundel werkt WhatsApp via je mobiele internet verbinding en is het versturen van berichten helemaal gratis.

WhatsApp Inc.

WhatsApp Inc. is het bedrijf wat de app ontwikkeld en in 2009 gelanceerd heeft. Oorspronkelijk was de app bedoelt om snel status updates te geven over je leven en wat je aan het doen was. Als je een les op school volgde plaatste je bijvoorbeeld ‘Volg les op school’.

Al snel werd de app doorontwikkeld en omgevormd tot een chat app. Er zijn steeds meer functies toegevoegd, waaronder:

  • WhatsApp groepen (met meerdere chatten in een gesprek)
  • Profielfoto
  • Blauwe vinkjes: Zien of je berichten gelezen zijn

Overgenomen door Facebook

Nadat de app en het bedrijf WhatsApp door Facebook zijn gekocht in 2014 is de app nóg sneller uitgebreid met allerlei functies. Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld Stories plaatsen zoals ook op Instagram en Facebook Messenger mogelijk is.

Daarnaast is WhatsApp tegenwoordig ook via WhatsApp Web te gebruiken. Dit werkt via de browser van je computer. Voorheen was de app enkel voor smartphones beschikbaar.

Bellen met WhatsApp

Ook is het sinds een tijd mogelijk om gratis te bellen via WhatsApp. Ook deze telefoongesprekken gaan via je internetverbinding in plaats van je telefoonnetwerk.

Cross Platform

WhatsApp is een cross-platform messenger. Dit betekent dat de app voor verschillende systemen beschikbaar is en je met iedereen die een account heeft kunt chatten. Ongeacht welk systeem zij hiervoor gebruiken.

WhatsApp beveiliging

WhatsApp maakt gebruik van end-to-end encryptie. Ondanks deze beveiliging is het toch mogelijk om WhatsApp te hacken via verschillende software.

Two Factor Authenticatie

De app ondersteunt ook beveiliging via Two Factor Authenticatie. Dit is de enige 100% werkende beveiliging voor de data in de app.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.